30/4 2013

Började dagen med lite jobb och så, sen hem för att mysa med katterna i några timmar och sen bio med älskling. Iron man 3. :) Den var bra!

Nu ska jag nörda lite forum, lyssna på musik och eventuellt spela lite innan jag ska sova. Skönt med en ledig dag såhär mitt i veckan i alla fall! 


Och i helgen kommer världens bästa syster hit! :) 


29/4 2013

Idag blir det en tidig kväll tror jag. 
Men först städa lite! 

Har varit till en syo idag och fick ett tips över en utbildning jag ska fundera över. Det är långt ifrån allt jag tänkt på innan, men why not? Har ju hela sommaren på mig att fundera i såna fall. 

Nej åter till städningen! 

28/4 2013

Det blev inget besök hos Erika för jag var uppe hela natten och hostade mer eller mindre. Så var helt slut på morgonen och var tvungen att försöka sova. Sov först till typ halv 10 och steg upp, men den sömnen dög inte så efter 12 gick jag och la mig igen och sov till 17 :P så där försvann min lördag. Var supertrött på kvällen ändå och fick tack och lov sova hela natten. Men känner mig hur seg som helst!


Nu mys med Greta som tyckte mitt knä var alldeles utmärkt att lägga sig i precis nu. Sen blir det nog att sova ganska snart.

26/4 2013

Imorse höll jag på att hosta upp lungorna kändes det som. Det gav sig tack och lov och nu har jag inte hostat på några timmar och det går väl åt rätt håll då tror jag haha. 


Jobbade idag, men kändes som att jag kanske skulle ha stannat hemma en dag till. Men man tjänar mycket bättre på att jobba ;) 

Imorgon ska jag till Erika och antagligen babbla massa djur :) och titta på alla söta djur. KANINBEBISAR! Ska få en dos av kaniner som antagligen gör mig lycklig och olycklig på samma gång haha. 

Och just ja...hämta hem den här grabben. ^^ 


Hoppas alla får en trevlig helg! :)

25/4 2013

 
idag tyckte katterna att det var härligt ute så dom satt en del på balkongen :) 
 
Nu ska jag sova så jag orkar upp och jobba! Vettigare uppdatering kommer kanske nån dag då det hänt mer :P

24/4 2013

Va segt tiden går när man är sjuk. Har hostat till och från hela natten så sov inte bra alls, och blir nog hemma en dag till.
 
Myst massa med katterna idag och ligger just nu i soffan med Sheri och ser the avengers med älsklingen :) 
 
så blir bara en väldigt kort uppdatering idag :P
 

23/4 2013

Det blev inget arbete idag, redan igår kväll fick jag 39 graders feber så var inte så pigg! 
Idag är det lite bättre.

Det är tur jag har mina fina katter som myser med mig så blir inte dagen i soffan lika tråkig. 


Det har varit roligt att kolla på duvorna både igår och idag. Allan verkar sugen att bygga bo och det är väl tur för Torborg att Allan engagerar sig så. Han plockar lite halm och flyger upp med det till skålen om och om igen och nu börjar nog Torborg ligga ganska bekvämt i skålen :P 

Vad mer har jag hunnit syssla med idag? Suttit och läst kattböcker. Fick för ett tag sen en gammal kattbok från 1980 och här är en bild på en devon rex. 

Tycker det är en viss skillnad motför hur dom ser ut idag, men det varierar ju en hel del hur dom ser ut. 

Nu ska jag umgås med min älskling som jag lyxigt nog kommer få ha hemma varje kväll hela veckan :P Han som ofta jobbar eftermiddag och kväll men just nu har han utbildning på jobbet och då är det bara dagtid :)

22/4 2013

Suck! Jag var nyss förkyld och nu är jag sjuk igen men denna gång är jag ännu inte dunderförkyld men har feber. Jag har inte tid eller ork att vara sjuk!! 
Hade ju massa planer för i veckan, men jag får väl se till att bli frisk fort. 
Ska stiga upp imorgon och se om jag orkar jobba ändå, tror ändå inte jag kommer få tag i cheferna under kvällen. Och jag börjar kl6 så blir svårt och jobbigt för nån som ska hoppa in eftersom allt bör vara klart vid 8 :P Men vi får se hur jag mår. 

I övrigt så är jag tillbaka i forumträsket haha. Och har precis tagit över sajten för devon rex och ska försöka få igång den. Men den har stått död ett tag så får se om det går :) 

Nu ska jag vila i soffan resten av kvällen och försöka bli frisk!

21/4 2013

Idag har det inte hänt mycket vettigt alls.
Vi har tvättat kläder och latat oss. 

Men har fixat så att buren är redo för nya hamstern i alla fall. Flyttade in tvbänken till andra sovrummet och flyttade båda burarna dit :)


Idag har duvorna varit på G och Torborg och Allan har haft roligt flera gånger idag :P Snuskfåglar! 
Torborg har under ett par veckor legat i matskålarna mer eller mindre hela dagarna så har verkat som att hon är sugen att lägga ägg eller något. 
Jag tyckte att hon kunde ligga nån annanstans så satte in en skål med lite bottenmaterial och nu verkar hon ha valt att ligga där istället :) 

Så får se om hon få för sig att lägga ägg eller inte. :) Så får vi se om jag låter det få bli något av äggen eller inte senare ;P 
Gubbarna måste ju då bli friska först.

Nu ska jag tvinga John att hjälpa mig att göra ett vattenbyte i akvariet ! :P
 
 

20/4 2013

Igår blev det bio för mig och John :) Vi såg the host och jag gillade den! :) Jag hade ju egentligen tänkt läsa klart boken innan (som är skriven av stephenie meyer) men så blev det inte. Får helt enkelt läsa den efteråt istället.


Och idag fortsatte vi att slösa pengar som det känns :P Men ibland är det dom där nödvändiga sakerna man behöver men som tyvärr ofta kostar massa pengar att köpa. John behövde en ny jacka eftersom hans gamla inte alltid var så lätt att stänga. Och ibland när han ändå lyckats stänga kunde det istället vara svårt att öppna den igen ;P Så han har köpt en ny jacka som han blev himla snygg i ;) 

Och jag hade det här problemet : 


Kedjorna på väskan har bara blivit värre och värre och den främre gick sönder helt sist jag använde väskan så det blev bara att spana efter en ny. 
Slutade med den här mycket mindre så jag inte rymmer en massa skräp som jag alltid lyckas samla i min väska så det knappt går att hitta något i den. Någon annan som har det problemet? :P

Köpte en större också att ta när jag ska iväg och faktiskt behöver rymma lite mer. 
Och så har jag köpt ett par skor eftersom de jag använde förra sommaren gjort sitt helt enkelt :P

Så det var dagens åtminstone någorlunda nödvändiga slösande ;P 

Ikväll blir det bara att ta det lugnt här hemma och kanske spela lite tillsammans. :)

19/4 2013

John länkade till en artikel i aftonbladet igår och den artikeln kändes så meningslös kort och gott :P 
Rubriken var metalfans mer deprimerade

I den här studien hade dom hela 551 personer. Hur tänkte dom få ett bra resultat på den här studien är min fundering? :P

Jajja. 

Nu är det äntligen helg :D som jag längtat! 
 
 

18/4 2013

Idag har jag åkt en sväng till Boden för att hälsa på Jenny. Vi har inte haft tid att ses sen i december så det var verkligen roligt att ses :)
Tyvärr hade vi inte så tur med vädret men vi trotsade regnet och gick in till stan ändå efter vi hämtat Evelina på dagis. Och så åt vi sushi, nom nom! 


Nu ska jag snart sova och ser fram emot helg. :)

17/4 2013

Idag ringde arbetsförmedlingen om ett annat jobb som jag håller tummarna för! Men är inte ens säkert jag blir kallad till intervju men jag hoppas. Och hoppas jag kommer ett steg längre än intervju. För då är det praktik och sen jobb hela sommaren åtminstone och eftersom det handlar om en ny tjänst på det stället så ska dom sen utvärdera om det är en tjänst dom ska ha året runt eller inte. 

Och så har djursjukhuset ringt idag för att följa upp hur det går med Greta. Och det går ju framåt men vi har inte slutat helt med kortisonet än, men blir det efter den här veckan. Hennes päls har börjat växa ut även på svansen igen så är ju antagligen foderallergi men så länge hon går på kortison kan det ju vara svårt att veta och för att verkligen konstatera ska man ge samma mat som innan för att se om problemen kommer tillbaka.
Men dom sa ju också att man kan fortsätta ge maten där, men det vill jag inte eftersom innehållet inte är superbra och så kostar det hemskt mycket :P Så är det foderallergi ska vi försöka hitta ett annat foder som funkar men som har bättre innehåll. Och då även helst blötmat igen, eller om man ska försöka sig på barf men tror vi har lite väl liten frys för att pyssla med det, samt att jag inte riktigt vågar eftersom det krävs lite mer av mig så dom får det dom behöver. Men verkar som att det finns en del som ger just barf för att undvika foderallergin.

Vi får se hur det blir. :) 
 
Ge mig sommar nu förresten! Tror katterna håller med! 
  Vi vill ha sommar nu tack! :)


 

16/4 2013

Så hemskt det som har hänt i Boston. 
Önskar vi kunde leva i en värld där ingen behöver hamna i en sån situation.


Men nu vill jag inte tänka på såna tråkigheter.

Läste en annan sak i aftonbladet om att dom har problem i florida med jättesnäckor. På bilden såg det ut att vara samma sort som jag hade förut, men det finns ju hur många sorter som helst. 
Men jag kan tänka mig att det blir problem om dom väl hamnar ute i naturen och om dom klarar sig. Jag plockade ju bort ungefär hälften av äggen mina la, och missade hälften eftersom dom lyckades lägga ägg under krukan jag hade i terrariet. Blev ju runt 100 st och tar inte lång tid innan dom kläcks och dom var duktiga på att överleva också. Och snabbt var ju föräldrarna på g igen och parade sig så blir ju fort väldigt många snäckor. Finns det dessutom gott om mat växer dom fort och kan börja producera ännu fler :P
 
Och så det sista. Har länge tänkt att jag inte ska sluta helt med hamstrar och planerat att skaffa en till nu när Ester börjar vara en gammal tant. Skulle absolut inte ha någon fler långhårshamster men det blir ju inte alltid som man tänkt sig. En av Erikas hamstrar som hon hade sparat visade sig ha svansknyck så hon kan då inte använda honom i avel och kunde då inte ha kvar honom. Jag hade bara tänkt fråga om nån visat intresse, men det hela slutade med att jag ska ta hem honom hit :P 
Vet att det finns någon bakom dataskärmen nu som suckar ;) men så är det! 
En caramel långhårsgrabb som heter Aurum. Får se om det blir något nytt namn senare. 
http://inkashamstrar.weebly.com/


 

15/4 2013

Det här blev en lång dag! 
Först jobb och praktik, sen hem en stund för att sen åka vidare till djursjukhuset med duvorna igen. Och så hade det blivit ett litet missförstånd med tiden så vi fick vänta ett tag. Och sen fanns inte deras medicin på första apoteket så vi fick åka till ett annat :P  
Nu ska dom få medicin i 2 veckor, och så ska vi se till att bada dom varje dag samt låta dom vara i badrummet minst 30 minuter varje dag så dom får varm och fuktig luft. Så håll tummarna att dom ska få bort sina nysningar :)
Vi har ju även skaffat en luftfuktare nu så det ska bli bättre här i rummet också.


Sen som vanligt så var det lite problem med bilen men bara små problem egentligen. Så det blir en efterkontroll så vi ska till johns familj och få hjälp med det. :)

Nu ska jag glo lite film innan jag ska sova! 
 

14/4 2013

Idag har det varit superhärligt ute, och det tyckte katterna också så dom har varit en hel del på balkongen idag :)
Såhär ren blir man när man lägger sig och gnuggar sig på balkongen :

Ren och fin :P 

Annars har jag roat mig med att putsa fönster, fixade det sista hos råttorna som jag inte orkade igår. Och nu under kvällen så försöker vi få igång bilen så vi kan åka och besikta den imorgon. Verkar som att batteriet är dött. 

Men jag har ingen lust att vara mer duktig idag :P Men behövs egentligen städas som vanligt. 

Hoppas ni haft en trevlig helg. :)


 

13/4 2013

Håller på och städar hos råttorna och det är en stor skillnad när det bara är två kvar hur skitigt det hinner bli om man städar lika ofta som innan. Och nu är grabbarna över 2 år så snart lär jag vara utan råttor helt. Vad tomt det ska kännas, men samtidigt känns det ganska skönt att ha en mindre bur att städa. För det blir skitigt fort hos råttor ändå.
Hos hamstrarna kan det räcka att man byter toalådan och vid huset där dom har en tendens att skita mest och så byter jag bottenmaterialet helt varannan vecka istället för varje vecka och då är det fortfarande ofta väldigt rent. 

Ikväll ska jag pröva spela ett spel John tyckte jag skulle pröva. Orcs must die 2 :P Fick testa lite tidigare idag och det känns som att det kan vara lite beroendeframkallande :) 
Sen kan man tydligen spela ihop också och det är alltid roligt tycker jag. 

Och så är jag helnöjd att John inte orkar åka och festa som han egentligen hade tänkt göra idag ;P Så får jag umgås med honom istället för att sitta ensam hela kvällen. Eller umgås...vi ska spela spel på varsin dator haha, men eventuellt tillsammans i alla fall ;P 



12/4 2013

helg! :) 
och fick träffa mina fina föräldrar en stund idag :) 
är trött och ska glo på house resten av kvällen. :P 
 
ha en bra helg :)

11/4 2013

idag har duvorna gjort lite mer när dom var ute. Tidigare har dom hållt sig till golvet men idag flög dom runt lite. Kanske inte världens smidigaste alla gånger men roligt att se att dom gör lite mer :) ska försöka fixa lite olika pinnar dom kan sätta sig på så kanske det går att locka dom till att flyga lite mer :) 

10/4 2013

Idag har jag varit på en kurs där det var tanken att vi skulle bli inspirerade till att söka jobb och utbildningar. Men kändes mer som en infodag för kommunen :P 
Men lite nytt fick man ju höra och så bokade jag tid med en syo också. 
 
Nu mys med Sheri innan jag måste försöka vara duktig här hemma. Vilket inte lär hända! :P
 

8/4 2013

Då var det en ny vecka igen!
Och idag har jag ingen energi alls. Och när jag är förkyld kan jag inte pyssla så mycket med djuren heller, för hamstrar kan man ju då åtminstone smitta.
Katterna har varit snälla och myst med mig i alla fall :) 

Längtar efter sommar och värme! 


7/4 2013

Blev less och skänkte bort terrariet som aldrig blev sålt, så nu är det äntligen borta. Så nu ska jag börja planera att möblera om och fixa här hemma :)


I övrigt har vi bara nördat hela dagen tillsammans haha. Vi köpte spelet torchlight och har spelat det tillsammans hela dagen. Faktiskt riktigt roligt :) 

Nu ska vi glo lite House och sen är det dags att sova!

6/4 2013

Dumma förkylning! Har haft det på känn några dagar, men hoppades att det bara var lite värk i halsen :P 
Så blir soffmys resten av dagen som det känns just nu. 


Ska försöka vara lite duktig för det behövs lite städning här hemma. 

Är det fler som har katter med vårkänslor just nu? Greta blir lurad av solen och vill ut, och så varje gång man öppnar fönstret eller balkongdörren så märker hon att det fortfarande är lite för kallt ute. Tror dom längtar att sitta ute på balkongen och spana och sola :) Sen blir det att vänja i alla fall Greta vid kopplet igen, eller kopplet i sig är inte problemet det är att hon varje år måste vänjas vid att vara där ute för att allt hinner tydligen bli läskigt efter varje vinter.
Men dom senaste åren har det blivit mer och mer katter här ute, som tyvärr gör att det inte går så bra att vara här ute med katterna. Och nu har vi ju ännu fler grannar med barn så ja, vi får se hur det går helt enkelt. 
Måste nog kanske försöka gå en bit där det är lugnare, men har ingen aning om var ;P
 
Dom får ju friskluft även om det bara blir balkongen, men det blir så mycket mer att undersöka när man är och vandrar runt i gräset osv. För Sheri räcker det med en varm plats att få sola på, men Greta vill gärna gå runt och spana :)
 

Just ja, igår så flyttade Rupert (den gråa) till ett nytt hem där han ska få en ny kompis. Utifrån mailet jag fick lät det som vettiga människor och Erika (uppfödaren) fick också den uppfattningen lät det som. 
Så håller tummarna att det går bra. 
Och hoppas att Peeka ska få ett fint hem också, om han nu inte stannar hos Erika :) Och japp Peeka är en han. :P
 

5/4 2013

Sitter och väntar på att få höra något om det där jobbet. Eller ja praktiken/utbildningsveckorna. 
Man skulle få veta senast idag eftersom sista gruppen startar på måndag! Och alla skulle få veta oavsett hur det blev. 
Så jag börjar misstänka att det inte blev något. Jag hoppas väl dom ringer innan dagens slut ändå så jag får veta säkert. 

Men då hinner jag inte prata med arbetsledarna på städjobbet eftersom dom redan slutat för dagen så vet inte hur man skulle lösa den biten i såna fall. Nu är det ju bara 1 städ så behöver vikarie i såna fall medans praktiken är, men det är ju redan måndag morgon. Dom har säkert redan funderat på det under dagen, men ändå. 

Jajja, jag får kämpa vidare haha.

4/4 2013

Idag har jag åkt fram och tillbaka in till stan, eller ja..2 ggr :P 
Först jobb och sen arbetsförmedlingen och samma historia blir det imorgon.

Var på information om ett sommarjobb, jag har ansökt och får veta imorgon hur det blir. Eller jag får veta imorgon om jag får praktiken/utbildningen som är 2 veckor lång och först efter dom veckorna vet man ju om man får jobbet eller inte.
Det var 2 månaders jobb och det skulle gå att kombinera och jobba deltid så jag kan behålla ett av mina städ i alla fall. 
Så vi får se hur det blir med det :) 
 
Nu ska jag glo lite serier och sen fundera på att göra nå middag.
 
Snart sommar! typ! :P

3/4 2013

Idag är jag trött! 
4-5 timmars sömn är inte riktigt tillräckligt för mig, men jag håller mig vaken så länge jag kan men ser fram emot att sova haha :P


Har inte blivit mycket vettigt gjort idag förutom jobbet. Myst med katterna, och pysslat lite med fåglarna är vad energin räckt till :) 


2/4 2013

Helgen var helt underbar även om jag som vanligt inte hann med det jag hade tänkt. 
Alltid mysigt att vara hemma och vädret var underbart :) 


Nu är jag tillbaka här hemma och det är inte alls lika roligt även om jag fick komma hem till mina älskade djur och älsklingen. 

Idag är en skitdag i alla fall. Eller den var ok, tills vi hittade en av duvorna död i buren :( Lilla Elof...
Har inte haft dom länge, men så underbara som dom är så fäste jag mig direkt och det var jobbigt att hitta lillen sådär. Vet inte ens vad som hände. Han var pigg igår kväll när jag kom hem och dog under natten. Så vet inte om han var sjuk, eller han skadat sig men duvorna är så lugna så kan inte tänka mig att han skadat sig. 
Tråkigt hur som helst.
Sov gott Elof! 

1/4 2013

Datumet jag avskyr! 
Jag hatar den här dagen för man kan inte lita på någon haha
Hatar aprilskämt, både dåliga och bra ;P

Så snälla, låt bara bli.

RSS 2.0