31/3 2013

Grattis Ester! :)

Och idag blev det Esters tur att fylla 2 år! :) Fortfarande hur pigg som helst så jag hoppas vi får många fler månader ihop. Kan inte tänka mig att det har gått 2 år redan! Tyckte nyss dom föddes, och nu finns bara Ester och Eira kvar i livet från den kullen. 

Ester som en liten plutt om jag inte blandat ihop bilderna med Elma men tror detta var Ester i alla fall ;P
 

 
 
 
 
Och nya bilder. Fortfarande världens sötaste :)
 
 
 
 
 
 
 
Älskade EsterFester...! Kan inte låta bli det smeknamnet :P

30/3 2013

Grattis Lex och Laban! 

Idag fyller dom 2 år :) Tiden har gått fort!
 
 
 
 
 

29/3 2013

Prövar lite tidsinställda inlägg för jag planerar att sitta så lite som möjligt vid datorn under påsk! Ska bli skönt med en lång helg! :) Först lite ledigt med älskling och sen får han njuta av att vara ensam när jag åker till min familj :) 

Hoppas alla får en trevlig påsk! :)
 
 

28/3 2013

Sista morgonen för den här veckan man behöver stiga upp såhär tidigt! 
Ska bli så otroligt skönt med helg, men först lite jobb och sen praktik där vi ska göra någon rolig aktivitet och äta tillsammans. Låter skrämmande tycker jag haha.
Nä nog blir det säkert roligt, dom är ju då så trevliga där borta allihopa :) Men jag skippar lunchen i alla fall :P
 

27/3 2013

Idag har det varit härligt ute :) Blir så mycket mer positiv när det är bra väder haha :) 


Duvorna har varit snuskiga i buren idag. Allan är inte någon gentleman har jag kommit fram till. Så fort han var klar flög han bara iväg...skrattandes förstås! Man måste skratta högt när man nuppat färdigt! 

Snuskduvor! haha.

I övrigt är jag väldigt sugen att låta duvorna få stanna här :) Dom låter inte särskilt högt, är lugna och lätta att hantera. Elof är mest tam, men även den som är minst tam är väldigt lätt att hantera. Dom föds i princip tama :P

Fler borde verkligen ha duvor i tankarna när dom funderar att skaffa fåglar :) Det beror ju förstås vad man vill ha ut från sina fåglar, men det är en väldigt lagom fågel. :)
Kräver samma storlek på buren som nymfkakaduor.

Och så väcker dom åtminstone inte mina katters jaktinstinkt. Visst kan dom sitta och titta på fåglarna men dom verkar rätt tveksamma och duvorna flyger ju knappt runt något utan går hellre på golvet :P Kommer alltid hålla koll på katterna förstås för man vet aldrig.

Och sist men inte minst så har vi deras underbara skratt. Man kan inte låta bli att fnissa åt det ;P 


26/3 2013

 
Mina älsklingar!

25/3 2013

Idag är det superhärligt ute! :) Men tyvärr har jag hela 3 gånger nästan ramlat omkull och gjort någon snygg dans under mina försök att hålla balansen och alla gånger har det funnits flera människor i närheten. 
Man ser ju säkert lagomt rolig ut :P 

Idag står det råttburstädning på schemat. Jag hade tänkt flytta in dom i den mindre buren eftersom det bara är 2 kvar. Men den mindre buren är rätt trasig, men jag tänkte pröva laga med silvertejp. Dock satte katterna totalt stopp på dom planerna när dom välte klätterställningen så den föll rakt ner på buren så att den redan trasiga botten blev ännu trasigare :P 
Tur det gick bra för katterna i alla fall :) får se om klätterstälningen går att rädda :P 



24/3 2013

Nu har Hanna, Ronny och deras lilla Polly åkt. Var en supertrevlig helg! :) Men det går på tok för fort som vanligt :P


Jag och John har haft ut duvorna en sväng och så har jag tagit lite kort på dom som jag tänkte lägga in här :) Dom två vita är Elof och Torborg. Och dom andra heter Allan och Rune!  


 

23/3 2013

Ja igår åkte jag, Hanna och Ronny till Erika för att lämna våra fåglar. Min Peeka och nymfkakaduan dom lämnade verkade komma överens och deras fågel var verkligen nöjd över att hamna hos fler nymfkakaduor :) 
Det är så roligt att se, och man märker verkligen att det är djur som inte ska bo ensamma. 

Sen så fick vi bli överkörda av två söta vovvar, spana på kaniner och typ världens sötaste hamsterbebisar! Man blir inte alls sugen att bygga om hela sitt hem för att rymma alla hamstrarna haha. 


Och innan vi åkte blev det dags att packa ner duvorna jag skulle ta med mig hem. Så nu sitter jag här hemma och lyssnar på när dom låter. Har även hunnit höra något skratt från dom och jag kan inte låta bli att skratta själv ;P 

Så nu ska jag lära känna Elof, Allan, Torborg och Rune! 

Bilder kommer senare :)

21/3

Då var det bestämt.
Imorgon flyttar Rupert och Peeka till Erika (uppfödaren), och jag tar hand om hennes duvor. 
Det är en tillfällig lösning åtminstone, sen så får vi fundera vidare hur vi ska göra. 

Fastnar jag för duvorna får dom ju självklart stanna här :) Och Rupert och Peeka får vi se vart dom hamnar, men tills vidare får dom i alla fall bo hos Erika. 

Är glad att hon erbjöd sig att vi kunde pröva den här lösningen och det ska bli spännande att se hur duvor är. Det är ingen fågel jag alls funderat över att skaffa, men dom kanske charmar mig totalt ändå. ;)

Har sökt lite info om dom, och hittade lite videos på youtube och jag måste säga att skrattduvor lär locka till skrattanfall :P Haha deras skratt är typ det roligaste jag hört på länge ;P 

Imorgon kommer Hanna och Ronny hit ! :) Det ska bli superroligt. Har längtat efter den här helgen länge! 

20/3 - 2013

Nu tänkte jag försöka komma igång med bloggandet igen, speciellt efter att jag precis försökt ta farväl av alla forum jag suttit på i några år nu. Någonstans måste jag ju skriva om mina djur ;)

Jag har funderat på det ett tag, och mailade igår med Tilda om ett problem jag haft här hemma som jag inte mått så bra över och det hon skrev vet jag stämmer så bra. Forum är inte alltid en bra miljö att hålla till i när man tar åt sig för lätt och blir ledsen och känner sig dömd. 

Så nu har jag loggat ut från ifokus och planerar inte att logga in igen. Jag lär säkert in och kika ibland om nån mailat osv, men tänker inte diskutera mer. 

Jag vet att jag gör mitt bästa för mina djur, jag vet också att ingen människa är perfekt och jag har gjort mina misstag. 

Det som gör att jag mår allra sämst just nu är hur det blivit med mina nymfkakaduor. Jag planerade länge att skaffa fåglar, siktade in mig på katarinaparakiter först och främst och ställde mig i kö. Sen efter ett tag ändrade jag mig och ville hitta något som skulle öka chansen att ha dom ute även fast katterna finns i hemmet så blev nymfkakaduor istället. 
Men allt har bara blivit så fel och jag kan inte ge dom vad dom behöver så har efter några få månader redan börjat söka efter ett nytt hem åt dom som kan ge dom vad dom behöver. 
Och helt ärligt blir det ju även för min skull som inte orkar med när dom skriker hela dagarna, och nu även för katternas skull då även ena katten verkar ha jobbigt med skrikandet. 

Jag är glad att uppfödaren försökt hjälpa till på det sättet hon kan. Tack Erika! 
Jag skulle dock förstå om du blev besviken över hur det blev!. Som uppfödare söker man ju alltid efter hem som djuren får stanna i hela livet. 

Fick ett erbjudande om en tillfällig lösning i alla fall så får se hur det blir, så uppdaterar jag om det senare när jag vet om det blir av! 
 

RSS 2.0