Tråkig söndag

Började med att sova lite längre än tänkt och när jag kom till badhuset var det rätt mycket folk där, men dom flesta var där med sina barn så var inte så trångt att simma :P Däremot var det en som inte hade någon hänsyn alls att fler simmade så man fick typ se upp.
Sen bastade jag lite också. Härligt! 

Men nu måste jag bara göra allt tråkigt också. Städa och diska.
Och John jobbar idag så får göra allt själv. Vilket på sätt och vis är ganska bra så behöver jag inte bli irriterad haha.

29/9 2012

Föreläsningen igår var rolig och intressant. Lite kortfattat om grunden kan man nog kalla det. 

Lärde mig en sak som gjorde att jag insett att jag måste förbättra en sak här hemma, men jag har ingen aning hur riktigt ;P 
Hon visade nämligen lite bilder på katter som sitter för nära varann och äter. Och då håller dom öronen som snett bakåt. Saken är bara den att Greta beter sig så även om Sheri sitter 2 meter bort. Hon verkar t.o.m bete sig lite så även om ingen är i närheten. 

Alltså som om hon håller vakt hela tiden :/ Egentligen skulle jag väl ha passat på att fråga idag när jag var på djurmagazinet men det glömde jag bort. 
Men tänkte i alla fall pröva med att sätta matskålar på lite olika nivåer här hemma och se om hon verkar föredra något särskilt. Men eftersom det är mest blötmaten som står framme kan det bli lite svårt att sätta den lite överallt.

Men det är ju säkert inget farligt även om hon reagerar som hon gör. Men det kan ju tyda på att hon inte känner sig helt trygg när hon äter. Men när vi inte är hemma kan vi ju inte riktigt styra över om Sheri kommer och tränger sig före och äter oavsett vart skålarna står. För det är väl vad som antagligen skulle påverka just Gretas beteende. 

Men vi får leta oss fram helt enkelt vad som blir bra. :)

Fick även ett annat tips angående att Greta tvättar sig lite för mycket ibland. Hon tyckte vi främst skulle be veterinärerna kolla sköldkörteln. Så det blir steg 1. Och skulle det visa sig att hon har blivit stressad av någon anledning så ska vi pröva feliway samt zylkene i minst 4 månader för att kunna utvärdera. 
Har inte riktigt tänkt tanken att det skulle vara medicinskt förutom t.ex foderallergi eftersom det gått lite upp och ner det där. 

Men det ska undersökas nogare i alla fall. 

Sen så kom jag hem med två signerade böcker såklart skrivna av Susanne. :P och vi ska även pröva ännu en modern sak till katterna ;P en dvd-film med kryp och fåglar haha. Vi använder gamla tv:n för det kanske är bäst att påpeka haha. Greta verkar gilla det i alla fall.

Skulle det med Greta inte lösa sig skulle jag inte tveka att ta kontakt med Susanne. Hon verkar riktigt duktig och trevlig var hon också. :)
 
Jag har haft en väldigt trevlig fredag och lördag. Hann tyvärr inte simma idag, men ska göra det imorgon istället. Hoppas det är lika tomt som jag tror det borde vara när dom öppnar imorgon. :P

28/9 2012

Igår var en riktigt dålig dag, mådde inte alls bra. Men känns bättre idag och har varit och simmat en sväng.


Ikväll ska jag på en föreläsning av Susanne Hellman Holmström. :) "Varför gör kattägare så"
Ska bli roligt att se om man har gjort många fel som kattägare haha :P Men det ska bli intressant!
Var så arg på mig själv sist som missade hennes förra föreläsning. Hade väntat och längtat i flera veckor och sen bara glömde jag bort det. 

Hoppas alla får en trevlig helg!

Simmat

Ikväll har jag och john simmat för första gången. Vi har verkligen ingen kondition! haha


Men det ska bli bättre är ju planen :P 

I övrigt har vi gått en sväng på stan och varit hemma med våra älskade pälsbollar idag. John har en konstig arbetsvecka och var ledig idag.

Nu ska jag pyssla med råttorna lite. :)


Trött och åter trött

Nej nu måste jag nog och kolla mina värden snart men ibland har man säkert bara perioder då man är trött. Men vet att jag haft en smula järnbrist tidigare så kanske bäst att kolla. Dock äter jag ju tillskott så borde väl inte vara det som spökar men man vet aldrig.

Ikväll blir det mest troligt bio, resident evil. Jag ska ärligt säga att jag inte har någon förväntning alls. Möjligtvis att jag tycker det börjar räcka med såna filmer nu, men jag kan inte sluta titta på dom ändå haha.
Sen är jag faktiskt inget stort fan av 3D. Visst kan det bli lite coolt ibland, men tycker det är lite jobbigt för ögonen och sen är det få filmer jag känner har varit värt att se i 3D. 
Nu låter det väl som att jag sett massor i 3D men det har jag inte :P Värsta var Thor i alla fall.

Jag älskar förresten att se bio! Skulle typ göra det hela tiden om det inte vore så dyrt.



Normal

Min rygg är normal enligt röntgen så nu är det väl bara att gå vidare med nästa idé! Blir nog kiropraktor nästa.

Och snart ska vi börja simma och jag tror verkligen det kommer passa bra. Måste bara få hem nya badkläderna först :)
 
Ska strax ta en promenad till affären och handla mjölk. Insåg nu på morgonen att mjölken var slut och hur går det att äta gröt utan mjölk?! Blä.

Älskling jobbar kväll så känns som att det kommer bli en tråkig dag det här. Tur djuren finns i alla fall!

Kontrast

Jag har sen jag skaffade råttdamer märkt en tydlig skillnad på honor och hanar. Även min mest aktiva hane var lugn i jämförelse med dom flesta honorna. Eller ungefär i samma nivå som min lugnaste hona :P

Men igår kväll och idag har jag prövat en alldeles ny upplevelse haha. Satte igång PS2 och tänkte spela lite kingdom hearts samtidigt som råttorna kunde få springa omkring. Det är ju bara att hålla koll på sladden lite tänkte jag.

Igår kväll hade jag ute hanarna samtidigt som jag spelade. 3 av 4 la sig i en myshög och sov och Rufus gick runt lite kom och putsade min hand. Låg bredvid mig en stund och gick sen och la sig i ett av rören som var ute. 

En mysig spelkväll med andra ord.

Idag tänkte jag ta ut honorna. Och bara för att påpeka det lite extra så brukar mina råttor vara minst aktiva på dagen. Och det var då jag tog ut honorna :P 
Haha det var omöjligt att kunna spela. Alla 4 klättrade på mig konstant och var väldigt nyfikna vad jag höll i handen. Man hade typ två råttor på händerna och armarna medans Saphira sniffade öron och försökte bryta sig in i munnen. Och den sista bara sprang runt och klättrade överallt.
 
En blandning mellan honor och hanar vore det bästa. Lagom av allt ;P Börjar inse vad jag gett mig in på som bestämt att försöka med honor istället för hanar sen. Undra hur lång tid det tar innan jag känner abstinens efter lugna mysgubbar? Typ innan jag ens är utan gubbar? :P Så känns det idag haha


Hår

Jag har varit så sugen länge att göra något med mitt hår!
Saknar den mörka färgen, samtidigt som jag inte är helt missnöjd med min vanliga färg.

Men det står egentligen mellan att 
*Färga mörkt igen
*Ombre. Och då enbart göra håret ljusare längst ner
*Slingor. Dock vet jag inte exakt hur jag skulle vilja ha det.

Eller förstås att inte göra ett skit :P 
 
decisions decisions....
 

22/9 2012

Jag och John fick för oss att åka till storheden idag. Väldigt bra idé! Eller?
När expert har utförsäljning var det visst många som tänkte samma sak :P Efter en lång bilkö tog vi oss ändå fram.

Då tänkte vi, ska vi in på expert? Hm ja vi kan ju kika i alla fall. Vi närmar oss och då är det kö in till expert också. 
Hm ska vi verkligen stå i kö? Joooo då hittar vi ju i alla fall på något tillsammans :P

Det tog i alla fall inte så lång tid, och dom hade ju vett att inte släppa in hur många som helst samtidigt även om det var en smula kaos där. 

Vi tog en omväg hem från storheden pga trafiken. Men tror nog det gick fortare ändå :P
 
Nä nog hade katterna det bättre som låg hemma och sov i soffan ;P

Kvällen har varit mys. Jag och John satt och såg några avsnitt breaking bad och jag kände att det hade kanske varit bättre att vänta tills nästa avsnitt sänts så man inte måste vänta en evighet för att få se fortsättningen...!
 
Nej nu ska jag strax sova. Ha det!

21/9 2012

Ville egentligen skriva om ideal och förväntningar och sånt. Men tycker det var så svårt att formulera ihop något vettigt.
Jag tycker kort och gott det är synd att det är massor av förväntningar och det är allmänt stressigt att leva i dagens samhälle. Och mobbning, vad ska man säga om mobbning,,

Det är tragiskt när man hör om fall där vuxna faktiskt mobbar. Det är tillräckligt hemskt att ungdomar och barn gör det, men vuxna borde åtminstone ha lärt sig att så gör man inte.

Om alla mobbare ändå kunde veta i förväg vilken skada dom kan göra. Hur många år orden kan sitta kvar och påverka.

Vet inte om ni hört talas om unicycling 4 love? Upptäckte detta på facebook när en bild med text delades. Jespers historia är viktig, och jag blev först ledsen när jag läste och sen mot slutet glad över hur positiv han är idag.
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=258513640917786&set=a.218289298273554.32129.151590651610086&type=1&theater

Har ni inte läst, ta er tid och gör det :)
 

Älskade råttor

Råttor är helt underbara som husdjur. Tyvärr drabbas dom mycket av sjukdomar och blir inte särskilt gamla.
Men jag kan inte låta bli dessa djur ändå, för dom är så sociala och är så personliga! :)

Just nu bor det 8 råttor här hemma, men antalet kommer snabbt sjunka snart eftersom två av hanarna är gamla och de andra två är tyvärr inte så stabila så vet inte ännu hur det kommer att gå. En är synligt stressad av någon anledning och istället för att bli bättre av hantering blir han bara värre. Så risken är stor att alla får somna in samtidigt. Dom två äldsta har nämligen börjat få problem. Ena rosslar lite och den andra börjar vara svag i bakbenen. Inget dom lider av än, men det kan gå snabbt.

Tänkte i alla fall presentera dom! :)

Börjar med gubbarna.

Hugo. Champagne rex. En total mysgubbe!


Rufus. Black irish rex. En mysgubbe och soffpotatis.
 

Lex, siames (orkar inte kolla exakt vad teckningen heter och jag lär mig aldrig :P) Snäll mot människor, jobbig mot andra råttor förutom sin bror. Men han har lugnat ner sig.

Mini-Laban, siames ((orkar inte kolla exakt vad teckningen heter och jag lär mig aldrig :P men han är någon blå variant) Snäll mot råttor, snäll men tveksam mot människor. Den stressade gubben.

Och så flickorna.


Saphira Blue irish. Min jobbiga råtta! Det går inte att beskriva henne helt, hon måste upplevas ;P sniffa öron, leka tandläkare, klättra, springa, revirmarkera. Och allt i full fart. (bara för att göra det klart så älskar jag min jobbiga råtta)


Chihiro, black hooded mm. Lugn och nyfiken och snäll.



Mei. aoguti rex (har inte fått stamtavlan än, men har för mig att hon ska ha någon vit fläck nånstans som jag inte sett :P) En jättetrevlig och superbusig flicka. Lite försiktig.
 
Mimi. Black hooded mm rex En otroligt nyfiken dam. Hon är feg i typ en halv sekund och sen måste hon undersöka allt. Trevlig tjej :)

Så det var alla mina råttor det. :)

Avslutar med lite bilder på mina saknade råttor som inte finns mer. Snö, Bus och Evy omplacerade jag till ett hem som inte var bra, och Evy sägs ha dött och dom andra sägs ha sålts vidare men jag kommer aldrig veta säkert. Men jag tänker leva med att tänka att dom inte finns mer <3

 
Ni är saknade <3

18/9 2012

Förkyld och trött.
Men mina fina katter har myst med mig hela dagen. Det gjorde dagen en aning bättre i alla fall :) 
 
Däremot fick jag veta att jag kanske kommer få jobba mindre. Som det är nu är jag garanterad 10 timmar varje månad + att jag får hoppa in extra om folk är sjuka. Det kanske låter lite men jag hade väl mer hoppats på att det skulle bli fler timmar istället för färre. Men dom hade förlorat några kunder så.
Planen är ju ändå att hitta något mer/något annat. Men kändes lite tråkigt ändå. 
 
Nu ska jag fortsätta läsa arvtagaren. Närmar sig slutet! 

Järvträsk

Var i Järvträsk i helgen hos världens bästa familj och firade pappa som fyllde år :)
Och som vanligt sprang helgen förbi. Med bastu och spel m.m

Självklart blev jag förkyld också men har misstänkt det några dagar. Så den lilla konditionen jag hade är borta för tillfället :P haha
Pratade med pappa om klätterträdet jag beställde samtidigt som buren. Vi hade funderat på att skaffa klätter och klösmöjligheter i alla rum även om det inte går att fixa allt samtidigt.
Pappa byggde det första vi har och själva snöret är knappt sönder alls och dom flesta andra som har katter brukar det ju kunna synas efter ett tag att det är klöst. Och jag har undrat om våra katter klöser så pass lite för det första har vi haft i drygt 5 år.
Men nu när vi skaffade det här inser jag att snöret som används är betydligt svagare och det sticker redan ut en tråd på ett ställe efter bara någon vecka :P Våra katter klöser inte överdrivet och vi klipper ju deras klor ganska ofta så det kanske inte blir så nött ändå men det är inte hög kvalité direkt ;P

Och husen på det är ju väldigt konstigt byggda tycker jag. Ett var trasigt vid leveransen men konstigt?! Det är tunna väggar som ska hålla upp lite tyngre tak. Jag ska fixa något som blir ett extra stöd även där det inte är trasigt. För går huset sönder så går nog mer av klätterställningen sönder också.

Nja. Blir nog inte att köpa något fler sånt där billigt klätterträd. Jag har aldrig ens tänkt tanken att det pappa byggde kommer gå sönder. Det börjar vara väl använt, men det kommer hålla länge till.

Och så tänker jag på alla som köper dessa träd i Sverige och betalar betydligt mer än vad vi gjorde. Och så får man de där kvalitén :P
Det jag däremot hört bättre om är kattens no1. Det ska visst vara bra kvalité.

Men pappa verkade eventuellt vilja fixa något mer åt katterna :) Jag får väl försöka ta och lära mig också haha :)
Min pappa är duktig på att bygga :) Och har fått hjälpa mig med både kaninbur, kaninhus och så klätterträdet.
 
Här är en bild på trädet i alla fall. Jag hoppas det ska hålla i alla fall. Tur mina katter inte är så stora :P Vi ska flytta trädet till köket så det gamla trädet får tillbaka sin plats :) Passade bättre så.



Det övre huset är det som var trasigt och vi har ett nytt som är på G. Vi lagade det själv. Men ska väl byta ut mot det andra sen ändå.

I löv it!

Städat nya buren för första gången och jag älskar den haha. 
 
Det är ju bara att lyfta ut lådorna och tömma allt i en sopsäck och sen skölja av. Buren är ju stor men gick ändå ganska fort att städa :) Enda negativa jag kan komma på är att lådorna har en låg kant. Syns ju inte på bild men är låga kanter så skräp hamnar utanför ändå, 
 

13/9 2012

Fy va trött jag är. Funderar nästan på att sova lite och hoppas på att katterna vill mysa :)
Dom börjar verka vara på G att sova ändå efter lite bus. Dom satt på balkongen ett tag också.
 
Kom in en geting, IGEN. Hade öppet fönstret typ 2 minuter och sen satt det en geting på bordet. Verkar börja vara lite slöa i alla fall. Men sheri har inte lärt sig något från gången hennes tass svällde upp. 
 
Nä ska ta och lägga mig och läsa lite. Sista boken om Eragon. Den släpptes ju för snart 1 år sen men har inte haft någon lust att läsa av någon anledning. Fastnade inte för boken i början men börjar komma in i historien igen :) 
 
Sen tänkte jag försöka fastna i detta med att läsa så jag kan börja läsa en annan serie. Av en viss George r r Martin :)

Ajaj

Dom här dagarna är helt underbara.
Först ryggvärk som blir värre. Sen ont i ögat :P verkar lite uppsvälld men verkar inte vara någon vagel. Prövade ögondroppar som fanns hemma och det sved. Gör det ont imorgon också får jag väl ringa och rådfråga. Men det är inte själva ögat som gör ont i alla fall. 
 
Och för att klaga lite extra så värker halsen. Förkylning på g? 
 
Imorgon blir det lite jobb i alla fall :) 
 
Nu ska jag glo på något ett tag och sen sova. Ha det!
 
 

9/9 2012

Nu har syster åkt hem :( tiden går för fort.
 
Ikväll blir det bara att slappa och sen försöka ta tag i livet imorgon :P 

Magic Mike!

Ja. Den filmen var ungefär lika mumsig som jag trodde haha. 
Och handlingen var ändå helt okej men det kändes lite i slutet att vad händer nu då? :P
 
Nu ska den här gamla tanten vila lite sen ska vi äta tacos när John kommer hem :P

Ester och Elmer

Ni vet den där kullen jag tog med mina hamstrar. Har ju två av ungarna kvar här hemma efter att en fick flytta tillbaka.

Och nu närmar dom sig 1,5 år. Hur gick det till?

Pappa Lakrits somnade in för ett tag sen, ca 2 år och 5 månader gammal.
Och min Dexter har också somnat in. Han fick bli 2 år och 2 månader.

Tiden går så sjukt fort med dom här småttingarna. Och dom blir gamla på tok för fort.

Både Ester och Elmer är som små ungar fortfarande tycker jag. Det är verkligen full fart på dom :)
Det är ju mina två sista hamstrar, sen får vi se om det blir någon fler.

Planen är i alla fall att ha max 1 då så jag kan ge så mycket tid som möjligt utanför buren. Och kommer då mest troligt försöka ta emot hamstrar som behöver omplaceras av olika anledningar. Funderar på om man ska ta dom som är mest akut också. Men det är inte säkert att det blir någon fler hamster alls.


Ester och Elmer :)


Och Lakrits och Dexter som jag saknar så mycket!



6/9 2012

 
Idag var älsklingen ledig så vi har bara tagit det lugnt idag. Eller vi var en sväng till stan.
igår kväll hade vi filmkväll och såg this means war. :) den var rätt så rolig.
 
Och i helgen kommer bästa syster hit! :) så ska vi glo på bio. Magic Mike! 
 
 
Funderar på att sno Johns dator någon dag så ska jag lägga in bilder på djuren som bor här hemma just nu :)
 

NÖJD!

Jag är nöjd och mina råttdamer är helt klart nöjda! Ska in med lite mer prylar sen bara. någon fler hängmatta bland annat.


4/9 2012

Syrran tipsade om serien awkward och den var rolig :) fastnade vid det eftersom jag ändå bara satt hemma och väntade på ett visst paket som skulle dyka upp under dagen :P
 
Så nu har jag buren hemma :) så ska råttorna få flytta in där i helgen eller så :) kommer bli superbra för ryggen det där. 
 
Men idag tycker inte ryggen om mig. Var tvungen att hjälpa han från schenker med paketet och det var inte lätt. Vet inte om det egentligen ska vara så när man ska få paketet till dörren? Borde dom inte skicka ut två när det är såna paket?
 
Bild kommer sen på buren,
 
Nu blir det mys med katterna och sen sova.
 
:)

 

3/9 2012

Idag var det lite jobb och sen har det inte hänt så mycket alls.
 
Jag och katterna myser i soffan. Eller dom myser med varann men mina fötter får vara med på ett hörn i alla fall ;P
 
 
Mina älskade katter <3 
 





2/9 2012

Helt plötsligt är det inte ens augusti längre.. Det är väl bara att acceptera att det är höst. 
 
Idag fick vi besök av mamma och pappa och det var trevligt. Jag och mina föräldrar gick och kikade på kolonilotterna. Det skulle säkert kunna vara roligt att pyssla om en sån där liten stuga :) vissa hade pysslat riktigt fint med sina små stugor. 
Sen åt vi god middag ute :) Mysigt! 
 
Nu sitter jag och myser med Sheri i soffan men ska försöka orka städa klart råttburarna ikväll, eller åtminstone en av dom. Men jag får hem nya buren måndag eller tisdag mest troligt och vill ju gärna flytta dit råttorna på en gång :P men men. Får väl bara sätta ihop buren och vänta en vecka till nästa gång burarna ska städas. :) sen ska ju en av dom gamla burarna säljas. Blir nog superbra. Nya buren går att öppna hela framsidan så kommer vara lätt att nå allt och alltså lättare att städa. Blir bra för ryggen :) kunde inte låta bli när det var rabatt på buren + 20%rabatt på hela beställningen. Och säljer vi då den gamla så blir det inte så farligt alls och vi har redan hittat en som ska köpa den :) sen om jag lyckas sälja hamsterburen också kommer det inte försvinna pengar alls haha.
 
För den som är nyfiken är det en savic royal suite 95 double bur :) 
 
 
 
 
 
Då har jag babblat klart för den här gången. Ha d!

Misstaget

Igår kväll gjorde jag ett misstag.

Det började med att jag filmade Greta när hon stod och "masserade" Johns mage. Tänkte lägga ut det på youtube för att dela vidare till andra kattmänniskor.

Misstaget var att kolla på gamla videos. Fanns ett gäng med mina kaniner som jag sålde.
 
Och saknaden slog mig hårt. Usch vilket misstag det känns som. Även fast jag vet att dom antagligen stormtrivs i sina nya hem där dom får bo ute.

Men mitt hjärta värker efter dom! Speciellt Gizmo även om det kanske låter hemskt. Men det var mycket jobb med honom eftersom han var en liten surgubbe. Och jag antar att relationen blev starkare av allt jobb och av framstegen vi gjorde.

Skulle jag få chansen skulle jag hämta hem dom på en gång.
 
 

RSS 2.0