Ormarna

Har suttit och tagit kort på ormarna för att rådfråga lite reptilfolk vad dom tror om deras storlek och om det finns någon möjlighet att avgöra åldern på den större ormen eftersom vi inte vet säkert.

Men verkar som att man får räkna med att dom är vuxna vid 3 års ålder, även fast dom fortsätter växa på längden hela livet. Dock växer dom tydligen inte mycket alls efter 3 års ålder.

Och den större ormen, som heter Granger, ska ju vara ca 3 år, så det blir nog svårt att avgöra exakt hur gammal hon är.

Men när jag fick veta det blev jag ännu mer bekymrad över den mindre ormen Lily. Hon är två år och är inte särskilt stor alls. Tycker jag. Men jag har lagt ut en bild så får vi se vad dom säger. Hon kanske bara är en orm som inte kommer bli så stor. Men hon ser ju typ ut som en mask i jämförelse med Granger. Och samma med Snape som inte finns längre. Han dog i våras.

Laddar upp två bilder, så klicka bara om ni vill se bilderna på ormarna. Så Jenny, kolla inte! :P

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/2586455/images/2012/granger1_50410e4a9606ee47b4000ac6.jpg
 
https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/2586455/images/2012/lily2_50410e72ddf2b356ca000a57.jpg
 
 
Uppdatering:
En sa att Granger inte är stor, men normal.Men att Lily är liten för sin ålder och han bedömde henne som 6-8 månader.

Frågan är då varför :/ Vi hade henne ju inte första året men vet att hon blev matad mer sällan än vad små ormar bör äta. Men vi har matat varje vecka som är normalt för ormar över 1 år. Men undra om vi gjorde en dålig bedömning eftersom hon antagligen redan då var liten för sin ålder.

Får hoppas vi får bra råd från de som har stor vana av reptiler.

31/8 2012

Nu tänkte jag ge mig på ett försök att skriva i bloggen. Igen. Hur fort kommer det gå innan jag inte skriver mer tro? haha.

Rensade i alla fall bort alla gamla inlägg eftersom jag tidigare hade lösenord. Orkade inte gå igenom allt för att se vad jag sagt.

Kan ju säga på en gång att om du inte gillar att läsa om djur och se bilder på dom så är det inte någon större idé att kolla i min blogg ;P Djuren är mer eller mindre mitt liv så blir nog en hel del om dom.

Finns inget bättre än att ha hemmet fullt med pälsklingar ;)
 




RSS 2.0